dgj153 China Duty Free Ltd , Hong Kong, HK , 2010

Headquarter Office

 

Een 400 vierkante meter kantoorruimte voor het nieuwe hoofdkwartier van China Duty Free Limited in Hong Kong. Het nieuwe kantoor zal de General Manager, 6 directeuren en 18 werknemers onderbrengen, en een vergaderruimte, conferentiekamer, archief en opslagruimte bieden.

Om de plotselinge grens tussen binnen/buiten het kantoor te ontwijken, is diepte gegeven aan de entree, voorzichtig het oppervlak van de buitenmuur de deur in knedend en de balie vormend. Zodra ze de foyer binnen zijn gestapt, vinden bezoekers zich in het midden van de ruimte en de hellende receptiebalie wijst naar de vergaderkamers en de werkruimtes.

De houten bekleding en de sfeer van de vormen – rechte lijnen naar bogen – laten de entreeruimte uitgehouwen lijken. De meubelelementen worden gelezen als deel van hetzelfde architectonische gebaar en niet als losstaande objecten. De buitenmuren buigen het kantoor in en omlijsten de deur. Eén ervan helt naar beneden, verbergt de garderobe erachter en creëert een gelede balie. De andere muur, 90 cm naar achteren, laat genoeg ruimte over voor een ingebouwde bank als wachtruimte.

De vloeren zijn behandeld met drie verschillende vloertegels, de geluidsisolatie optimaliserend, toegepast in verschillende richtingen om beelden in serie te leiden van de ene ruimte naar de andere. De kleuren zijn gekozen in overeenstemming met de verlichting van de ruimtes (een lichte Koriander voor de werkruimtes, een middentint Peperkorrel voor de directieruimtes en de donkerste Gebrande Chocolade voor de omloopzones).

looptijd project Mrt 15 2010 - Mei 01 2010
functieCommercieel. Kantoor
adres East Ocean Centre, Tsim Sha Tsui, Granville Rd, Hong Kong, Hong Kong
vloer oppervlak 360 m²
gebouwvolume 97,200 m³
bouwheer China Duty Free Ltd
opdrachtDirectopdracht
medewerkers: DGJ Rotterdam, CJHY Shenzen
partners: A+ Architecture Plus Ltd
projectstatus: opgelevert