dgj215 Tuin voor Vincent van Gogh, Appeltern, NL , 2015

Eindeloze penseelstreken

 

"Nederlands grootste en mooiste Tuinideënpark" Appeltern heeft een ontwerp van DGJ als Hommage aan Vincent van Gogh gekozen.

Appeltern is ongeveer 22 hectare groot en heeft nat 35 jaar meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. De meeste hebben wij zelf bedacht maar er zijn ook veel tuinen van bekende tuinarchitecten en/of landschapsarchitecten. De Tuinen van Appeltern verandert elke dag. Steeds worden weer nieuwe tuinen aangelegd en worden nieuwe producten en planten toegepast.

'Het tuinontwerp van DGJ Architects & Landscapes als hommage aan Vincent van Gogh kan worden gezien als een driedimensionaal levend schilderij, waar men zich in kan begeven. In dit levend schilderij komen verschillende elementen van het werk van Van Gogh terug. De karakteristieke ‘penseelstreken’ wordenweergegeven door weelderige aarvormige bloemen van meerjarige planten uit het sortiment van biologische Stadskweekerij Groene Helden Den Haag. Door het gebruik van de vaste beplanting zal het beeld van deze tuin dynamisch zijn en met de seizoenen mee veranderen. Het oneindige en tijdloze karakter van het werk van Van Gogh, wordt middels de altijd veranderende beplanting en een∞-vormig pad gesymboliseerd. In de lussen van de ∞staan twee stoelen die perspectivisch gezien niet lijken te kloppen. Deze refereren aan het beroemde werk ‘Slaapkamer’. Op deze stoelen mag gezeten worden, maar erg comfortabel zullen ze niet zijn.'

De Tuinen van Appeltern is te vinden in het groene Land van Maas en Waal, in de driehoek Oss, Nijmegen, Tiel.

Het tuinfestival met 10 Thematuinen als hommage aan Vincent van Gogh begint 14. Mai 2015

http://www.appeltern.nl]

The Van Gogh Europe Foundation, a collaboration of around 30 organisations is seizing this opportunity to honour the Dutch artist under the theme ‘125 years of inspiration’.

http://vangogheurope.eu/

looptijd project Okt 01 2014 - Mei 16 2015
functieLandschap
adres Walstraat 2a, Appeltern
vloer oppervlak 100 m²
gebouwvolume 400 m³
bouwkosten 3,500 EUR
plaats top 10
bouwheer De Tuinen van Appeltern
opdrachtPrijsvraag
medewerkers: Ward Maaswinkel, Gert-Jan Timmerman, Daniel Jauslin, Kreete Mägi, Frédérique Huijgen
partners: Groene Helden, Guido Marsille
projectstatus: in voorberijding
Leistungsphasen:Bouwvergunning, Bouwvoorberijding, Uitvoeringscontrole