Energie-efficiënt Ontwerp en Comfortabele Ruimtes

Energie-efficiëntie van gebouwen is belangrijk in ecologisch en economisch opzicht, maar uiteindelijk gaat het allemaal op de kwaliteit van de ruimtes waarmee we dit bereiken. Uiteindelijk willen we niet alleen geld of de planeet sparen; we willen omgevingen creëren die prettig zijn voor mensen om in te leven en werken. Voor dit doel gebruiken we energie-efficiënte ontwerpstrategieën en bouwtechnologieën zoals de Passivhaus-standaard: goede temperatuur binnenshuis, gezonde ventilatie en optimale daglichtcondities; alles wat een ruimte comfortabel maakt. En als dat helpt de ijsberen te redden – des te beter.

Duurzame Gebouwen en Ontwerpstrategieën

Duurzaamheid is voor ons een holistische aanpak voor de prestatie van gebouwen. Wij willen dat onze gebouwen gedurende hun hele levenscyclus op hun top zijn. We denken graag aan onze gebouwen als levende systemen die een actieve rol spelen in het leven van hun gebruikers. Daarom willen we dat de gebouwen reageren, zich aanpassen aan de behoeften van hun gebruikers, het veranderende klimaat op een slimme manier gebruiken, en goed blijven. We zien ook onze professionele verantwoordelijkheid ten opzichte van toekomstige generaties, dus we willen geen grote hoop giftig afval achterlaten. We ontwerpen onze gebouwen om milieuvriendelijk te zijn, omdat we geloven dat ze daardoor ook mensenvriendelijk worden.

Architectuur, Landschap en Stedenbouw

Architectuur komt niet uit een vooropgezet systeem, maar moet ontwikkeld worden voor elke taak en vooral voor elke bouwplaats. Landschap is een concept om de relatie tussen mensen en natuur in ruimte te begrijpen. In ons werk besteden we extra aandacht aan het landschap en de stedelijke context. Deze unieke combinatie van architectuur en landschap in ontwerp inspireert ons onderzoek en onze lesprogramma’s.


background image